Home » Headline

De Haaien in je leven

19 June 2009 One Comment

De Japanners hebben altijd al van verse vis gehouden. Maar de vissen aan de Japanse kusten zijn decennia lang weggebleven.

Zodus, om de Japanse bevolking te bevoorraden met vis, werden er grotere vissersboten gebouwd zodat ze verder van huis konden gaan vissen. Hoe verder de vissers van huis gingen, hoe langer het duurde voordat de vis Japan bereikte. Als de reis terug naar Japan meerdere dagen in beslag nam dan was de vis niet meer zo vers. De Japanners hielden niet van die smaak.

Om dit probleem op te lossen, installeerde bedrijven diepvriezers op hun boten. Zodra ze de vis vingen ging hij in de diepvriezer. Doordat ze deze diepvriezers installeerden op grote boten, konden ze nog verder van huis vissen en bleven ze nog langer weg. Nochtans, konden de Japanners het verschil proeven tussen verse en bevroren vis, en zij hielden niet van bevroren vis.

De bevroren vis bracht niet veel geld op. De visbedrijven installeerden dan visttanks, vanaf dat ze de vis vingen gooiden ze hen in die tanks tot ze vol waren. In het begin zwemden de vissen goed rond, maar na een tijdje stopte de vissen met bewegen. Zij werden moe en onverschillig, maar ze leefden nog. Jammer genoeg konden de Japanners nog steeds het verschil proeven tussen de verse vis en de vis in de vistank. Omdat de vis een aantal dagen niet had bewogen, verloren zij hun vers-vissmaak.

De Japanners verkozen de levendige smaak van verse vis, niet trage, lusteloze vis. Hoe hebben de Japanse visbedrijven dit probleem opgelost? Hoe kregen ze dan hun vis vers naar Japan? Als je de Japanse visindustirie zou raadgeven, wat zou je hen dan als oplossing geven?

Popular Posts

One Comment »

  • Maria said:

    Pretty good post. I just came across your site and wanted to say
    that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case
    I’ll be subscribing to your blog and I hope you post again soon!

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.